Historiaa & Tulevaisuutta

Rekolan tila on vanha sukutila, joka on perustettu vuonna 1619. Biodynaamisesti tilalla alettiin viljellä vuonna 1977 agronomi Kalervo Rekolan toimesta. Tavoitteena oli omavarainen ja monipuolinen tilakokonaisuus. Näin haluttiin säilyttää maan hedelmällisyys ja taata tilatuotteiden korkea laatu. Rekolan tila on vanhin yhä toiminassa oleva biodynaaminen maatila Suomessa ja suomen vanhimpia luomutiloja.

Tuotteiden jatkojalostusta varten tilalle perustettin vuonna 1977 kotileipomo, josta tuli myöhemmin Rekolan Biojaloste Ky. Rekolan kotileipomo toimikin tilalla aina vuoteen 2018 asti.

Kaupallinen puutarhaviljelys aloitettiin 1980-luvun puolivälissä. Rekolan Puutarha toimii omana yhtiönä tilan yhteydessä. Rekolan Puutarhaviljelystä vastaavat Henri ja Maria Murto. Vuonna 2019 Rekolan Puutarhalla alkoi CSA-kumppanuusmaatalousviljely.

Keväällä 2011 tilalla suoritettiin sukopolvenvaihdos. Lähes 40 viljelyvuoden jälkeen Kalervo Rekola ja Sirkka Silvennoinen-Rekola jäivät eläkkeelle. Viljelyä tilalla jatkavat Joona Rekola ja Henri Murto. Joona Rekolan on vastuussa eläintenhoidosta, peltoviljelystä ja mansikanviljelystä. Henri Murron vastuualueena on puutarhaviljely ja markkinointi. Joona ja Henri ovat sitoutuneet jatkamaan Kalervon ja Sirkan arvokasta työtä biodynaamisen viljelyn ja maanhoidon parissa, antamaan biodynaamisen viljelyn koulutusta sekä edistämään kestävää ja ihmisen vapaata kehitystä niin ekologisesti, sosiaalisesti kuin kulttuurillisestikkin.

Tulevaisuudessa Rekolassa panostetaan entistä vakaamman ja monipuolisemman tilakokonaisuudeen luomiseen. Marjanviljelyä lisätään, tilalle suunnitellaan tilamyymälää sekä bistrotyylistä tilausravintolaa ja kotieläinten määrää pyritään lisämään.

%d bloggaajaa tykkää tästä: